霆鋒摩打手唧朱古力花 大嘥鬼靚抽:不要玩食物

Browse By

近日謝霆鋒因為出席澳門米芝蓮晚宴一招摩打手唧朱古力醬而「技驚四座」,片段瘋傳網絡後更吸引到黃秋生和張敬軒拍片模仿抽水,成為全城熱話。

不過這一輪抽水熱度似乎仍未減溫,早前惜食文化的宣傳代表「大嘥鬼」都加入,在Facebook專頁貼出大嘥鬼唧朱古力醬的圖片,圖中寫有「不要玩食物」的字句。帖文中又補充道,「話說星期五Chef Lemon向世人展示絕世秘技後,成個Social Media界都向佢偷師,希望可以學到佢一成。但係絕世秘技非一日可以練成呢,相信Chef Lemon都面對過無數失敗先可以去到今日嘅成就。所以各位朋友仔,千萬唔好人做你又做,為咗學到絕世秘技而浪費食物呀!」還不忘引用霆鋒回應外界惡評的一句「如果咁都唔明,我就無計了。」最後hashtag仍然「抽到盡」,指「有網友話見到拉花中帶出少少芭蕾舞」、「眼神流露出鐵達尼」。

網民看後都笑指大嘥鬼靚抽,指「鬼鬼你又抽檸檬啦」、「太平洋啲水都俾你抽乾」,又有人留言「睇來得張敬軒最唔浪費,玩完都係掉落窩整熟食落肚」,引來大嘥鬼再抽水點題「親,抽定唔抽,食得曬先好抽」。

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: