Donald遇襲案 有狂迷ig留言:我喺樓下等緊你

Browse By

Screen Shot 2016-06-14 at 6.26.26 PM

商台DJ麻利亞

噚晚商台DJ唐劍康(Donald)遇襲案,據知施襲者係一個瘋狂聽眾。Donald直言同事一早見過呢名男子,佢係麻利亞嘅瘋狂粉絲,又會幻想麻利亞、急急子及Vani係佢女朋友。而梁文禮星期二亦表示知道行兇者,又話佢不時騷擾女DJ,又經常喺Facebook、Fans Page、Instagram inbox留言寫一大段文字追女DJ。更指該男子之前已經喺商台外面等過兩、三次,有同事認識對方,知道其車牌及電話號碼,昨日也是同一車牌。梁文禮透露大約4月曾備案,但警方說「做唔到野」,因只在網上留言可以是喜歡和仰慕。他又說上星期六與麻利亞在市集擺檔,對方曾現身,更爆粗說:「佢現身好X驚!佢在外面行下(目及)下。」他說會互相結伴同行以保護女DJ,又指他們在明,對方在暗,知道他們工作行蹤。

翻睇麻利亞個instagram,發現一張佢喺2月11日post嘅照片下面有幾個由同一個粉絲留嘅言:

IMG-20160614-WA0014

麻利亞的instagram

「I’m downstairs, waiting for you.」
「U leaved?」
「我唔明你係節目喊咩,原來我一直騷擾緊你,條金毛講到牙都震埋,估唔到你地(哋)都鍾意玩呢味。點都好,好多野(嘢)我都唔知係你地(哋)玩緊我。」
「唔係一心諗住泥(嚟)搵你,我一定落車整棍佢,條廢青話自己係陀地,個(嗰)到佢睇,問我邊道,踢我架車,叫我落車,我都唔X同你地(哋)傻,換過部車黎(嚟)多兩個人先還番腳比佢」

IMG-20160614-WA0013

瘋狂粉絲的留言

該名男子問麻利亞走咗未,仲話自己喺樓下等緊佢。留言字裏行間透露自己曾經同麻利亞與及其他人士接觸,又指自己原來騷擾緊對方,更加話覺得麻利亞玩緊佢。最後一個留言更加暗示會攻擊某個「佢」,又話到嗰個「佢」曾經踢過自己架車。留言內容與揸的士嘅疑兇身份吻合。

Screen Shot 2016-06-14 at 5.38.34 PM

疑兇的照片

麻利亞以短訊回覆,問到騷擾她的狂徒是否就是報道所登的哪位?她指新聞所登的都正確,被騷擾都有半年,有恐怖留言,已交給警察處理,自己出外會小心保持警覺

One thought on “Donald遇襲案 有狂迷ig留言:我喺樓下等緊你”

  1. 重庆信用卡代还 says:

    请保持你的礼貌和热情,不管对上帝,对你的朋友,还是对你的敌人。

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: