衛詩封家姐做「No.1英雄」

Browse By

衛詩(Jill)相隔一年再推出新歌《幸福相擁》,日前她接受香港開電視專訪,表示這首歌令她回憶起很多曾經幫助過自己的英雄,問到心目中「No.1英雄」是誰,Jill坦言:「一定係我家姐衛蘭!唔使講,哈哈!無論我經歷緊啲咩,高高低低,佢依然喺我身邊好支持我!」

衛詩坦言家姐衛蘭永遠在身邊支持她

 

 

衛詩接受香港開電視專訪,詳談新歌《幸福相擁》製作及近況

除了胞姊,10年前一度陷入人生低谷的Jill,慶幸得到一班圈中好友扶持,其中一位就是鄭秀文:「Sammi真係我嘅天使,幫咗我好多,當時送咗本聖經同埋好多書畀我,同我分享信仰,又叫我唔好擔心,上帝早已預備!」Jill又指另一位天使是高皓正,當時他致電Jill為她祈禱,令她感動得淚流滿臉。

衛詩表示Sammi在她低谷時送上聖經,是她生命中的天使


Jill 即將聯同胞姊衛蘭等歌手,舉行慈善音樂會及生命分享會。Jill指屆時未必有機會兩姊妹合唱,但笑言平日在家中經常一起唱歌:「我哋成日喺屋企jam歌,屋企個廳有個小型studio,有個大喇叭同咪,即使夜晚都會唱,不過做足隔音措施,唔怕畀鄰居投訴!」

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: