與警察堂哥公開反面 阮民安:我地以後唔好再見

Browse By

《逃犯條例》修訂風波不斷,連月來爆發多次警民衝突,社會氣氛緊張。藝人阮民安(Tommy)早前被發現在旺角遊行現場出現,並義載年青人離開。他昨發文,正式與做警察的堂哥反面,「我地以後唔好x再見!講完!!!」

阮民安與警察堂哥反面。

Tommy在Facebook發圖文,指早前收到堂哥訊息,直斥Tommy發表不滿警察的文章,「阮民安,我x你呀!乜x嘢黑警呀,你唔好為你嘅支持者講嘢啦,政府唔好啫,關警察咩事,如果警察唔執法,可以點。」Tommy又上載另一張截圖,內容是如果Tommy不回覆對方,就公開他有一個做警察的堂哥。

圖片來源/阮民安 – Tommy

Tommy表示:「我成日講娛樂圈有x街,差人都一定有好人,唔想俾人鬧,咪做返啲差人應該做嘅嘢囉,不過呢啲只係我7月25嗰陣嘅諗法,今日,已經返唔到轉頭!依家係好多香港人都一齊聲討緊你地!呢個世界,你開得全名,x得人,仲話想公開x(唔公開x係俾咗面我啦喎),就預左俾人x/x返。你咁想我答你,我不如就公開答你啦,我地以後唔好x再見!講完!!!」。

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: