考慮參選立法會 何韻詩:如真係做要曳啲囉!

Browse By

早前出席聯合國人權理事會,就香港近日「反修例」事件發言的何韻詩,接受杜汶澤訪問,何韻詩談到考慮過參選立法會,並坦言「如果真係要做,要曳啲囉!」

何韻詩接受杜汶澤網上頻道節目訪問。

杜汶澤網上頻道節目以「即問即答」形式訪問何韻詩,當中問到何韻詩有否打算參選做立法會議員,何韻詩指局勢每日在變,有思考過這問題,「但呢一刻答唔到」。杜汶澤即回應:「如果你選,我會支持你,幫你站台。」

何韻詩又坦言,如果真係參選,入到立法會就一定不會做正經事,解決現時好沉悶的格局,「如果真係要做,要曳啲囉!」杜汶澤即建議她加入民建聯,或標榜是建制派,何韻詩笑說「都Okay喎」。

何𥪾詩稱,如果做立法會議員「要曳啲」。

(影片來源/杜汶澤 喱騷 Chapman To’s late show)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: