Ironman疑快閃銅鑼灣 網民鬧爆阻塞交通

Browse By

《復仇者聯盟4:終局之戰》在本港票房大收,上月銅鑼灣利舞臺廣場設置了4.5米高的Ironman鐵甲奇俠模型,吸引市民合照。但網民見到星期六(4日)傍晚6時在銅鑼灣街頭亦懷疑有一個真人版「Ironman」出現,但網民似乎不太受落,紛紛批評「又肥又矮」、「阻住條馬路」。

網民在社交網站群組上載照片,見到一個裝扮成Ironman的男子,站立在記利佐治街馬路中間。不過網民反應一面倒批評,指「咁肉酸嘅」、「又矮又短就咪扮iron man 啦」。有人更不滿男子,「阻住馬路」、「 睇路呀,撞X死你呀,呀叔」。不過有網民質疑相片真確性,「似P圖?」、「張相好似咁假嘅」,引起網民猜測。

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: