名下基金被人利用謀財 黃夏蕙誓跟契仔割蓆

Browse By

黃夏蕙前年成立「夏蕙慈善基金」,主要籌募經費幫助長者,目標是在中山興建老人院照顧獨居老人。不過其基金最近捲入金錢糾紛,令夏蕙姨嬲爆,凌晨時份更在社交平台發文回應稱早已跟契仔郭家健(Ken)脫離上契關係,並揚言80幾歲人有乜嘢未見過,「我唔出聲,唔代表我唔知!」嘩,火藥味濃!

夏蕙姨對基金捲入糾紛感到氣憤

夏蕙姨深宵留言鬧爆

據夏蕙姨表示,近日其Facebook專頁受到騷擾,有人不斷po出她的名、照片,想惹起她的回應,咁夏蕙姨也非省油燈,凌晨時份以長文反擊,寫道:「我只可以同妳講,『曾經受了教訓,得了歷史的指引!』21年前的我,因為我強出頭,幫姊妹爭公道,引來香港人嘅笑話,21年後今日嘅我,只會用:【唔屬於自己嘅事,一定唔會理!只會一笑置自知!】嘅態度處理。

由於郭家健先生早前已經主動宣佈同我脫離上契關係,所以我唔方便再同郭先生接觸,噚晚已經託人打畀佢,叫佢唔好再用我嘅肖像做任何活動同商業宣傳。其實我已經80幾歲,有啲乜嘢神奇嘢未見過呀!」(詳請睇截圖)

 

夏蕙姨揚言早已跟契仔Ken郭家健脫離上契關係

昔日夏蕙姨跟契仔Ken感情要好,拖到實遊街風騷任影

夏蕙姨去年出錢出力出面助契仔開演唱會

Ken跟住契媽出去見人,識落不少圈中人,包括著名導演李力持

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: