違泊阻巴士埋站 惡私家車司機被聲討

Browse By

繁忙時間遇著司機違例泊車,還將車泊在巴士站阻礙到其他道路使用者,實在自私!今早(19日)有網民在社交群組目擊,大埔一輛私家車今早繁忙時間於巴士站停車,司機下車跨越行車線往對面行人路「攞嘢」,引來網民鞭撻。

私家車司機胡亂泊車的照片被上傳到Facebook群組「Tai Po 大埔」,只見一輛私家車停在大埔文娛中心外的巴士站,「呢架車係想點?巴士埋站前一秒突然停低,仲要司機都落埋車,行過對面線渣打攞嘢,全巴士幾十人等你兩個,好意思咩。」事件旋即引起網民討論,不少人認為私家車司機佔用巴士線及停車屬自私行為,「轉入8號花園都懶」、「呢個位咪成日見有意外!估唔到會有咁自私的人」、「真係要投訴呢類自私鬼」。

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: