因疑似走光片困擾? 麥明詩灰爆留言:只希望做一個人

Browse By

港姐麥明詩(Louisa)一段短片,近日在各大社交媒體及討論區瘋傳,原來是她穿上一鬆身白裇衫,而且未有扣上全部衫鈕,在直播時懷疑走光,令網民議論紛紛。

Louisa在big big channel直播,原本打算表演彈琴,未料彎身set機時疑似春光畢露,成為網民的焦點。然當Louisa卻坐好整理衣服時,之前疑似走光的影片經已直播出街。Louisa事後叫大家「唔好諗太多啦」,刪片只是不想大家再誤會。不過由於眾人議論紛紛,未知Louisa是否因此倍感壓力,今日(30日)在Facebook專頁發帖吐苦水,坦言想做一個有正常生活的藝人,「我希望做一個藝人,一個可以掃街搭地鐵擘大口食嘢嘅藝人
一個可以著泳衣但唔洗驗屍咁剃到一條毛都冇嘅藝人;一個可以好似正常女仔玩交友app同異性flirt嘅藝人;一個可以嚎啕大哭開懷大笑嘅藝人
一個可以將精神放係活出充實自在人生嘅藝人,我只希望做一個人。
Please don’t make me see myself as different.」

不過也有網民勸Louisa,要是感到有壓力不如淡出娛樂圈,「 呢啲叫等價交換,當妳越出名就相對要付出,要做咩都自由自在,除非妳本身連上報嘅價值都冇, no pain no gain」,引來Louisa灰爆回應「跟著需求我地符合其他人期望嘅人就話我地變得虛偽了」。

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: