張敬軒15號晚唔Encore 原來為搵呢個女仔?

Browse By

張敬軒早前在紅館舉行一連六場《Hinsideout》演唱會,不過不少在15號入場的觀眾就投訴軒仔「大細超」。因該場不但請來非歌手出身的胡定欣擔任嘉賓,更指每晚也至少唱到11時30分,唯獨那天只唱到11時。

不過之後有網民發現,原來軒仔該晚特意接見了一名患癌症末期的教友,因那名教友的心願正是見軒仔一面,大讚軒仔當時沒絲毫考慮便答應了會面,更為患癌樂迷安排了一間祈禱房。

不少網民看到後都讚軒仔非常有心,認為他該晚「早啲完都係想俾個病人早啲休息,俾時間佢地早啲見姐」,認為軒仔「做左好事都唔會四圍講」。不過亦有網民斥「點解唔可以早啲去探?」、「為一個人犧牲萬幾人利益都有人吹奏」。

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: