【瘋傳網絡】疑3歲女遭外傭性侵 母發文求助「佢沖涼時下體痛到狂喊」

Browse By

網上圖片

今晨(9日)一名母親於Facebook發文求助,聲稱3歲女兒近日下體疼痛,懷疑曾遭家中外傭性侵,帖文在Facebook上瘋轉。

相關的帖文在Facebook各大群組瘋傳,該名母親表示近日女兒洗澡時下體時常「痛到狂喊」,遂帶女兒求醫,未料女兒確診患有陰道炎。該母親質疑女兒經常被外傭觸碰私處,導致她的下體發炎,「到現在女兒還會經常提起工人用手指篤佢下面裡面,用2個波波擺響佢下面裡面,我好傷心,女性最重要既部位發炎會好容易受感染,不時返發,而且好容易有尿道炎。」該母親又指女兒事後經常發噩夢和流淚,透露自己曾向警方求助,惟因為證據不足故未能起訴外傭,最後涉事外傭更向勞工處和小額薪酬索償處向她作出起訴。

該母親無助地向網民求助,字裡行間頗為激動,有網民聞訊都為其女兒感心痛,建議她帶女兒去看兒童心理專家,「搵防止虐待兒童會,佢哋有研究兒童性侵的專家,而且佢哋好識同政府周旋」。不過亦都有不少網民質疑事件真偽,指不能聽信片面之辭,希望該母親提供更多資訊,「因資訊太少,而且呢啲係極嚴重罪行,所以作為網友我唔敢做網絡判官,交俾專業人士做方為正確」、「 如果正常情況下小朋友真係唔會講大話,但法官都唔會接受一個小朋友做既口供,只會睇真實證據,所以你都係安裝家庭cam去影住…小朋友受性侵,兇手未必係工人,如果我冇做過,我都會攞封信去告翻你。

該母親面對網民疑問只回應自己「由於本人要返工又要湊女,所以明天先覆到大家了,唔好意思」,未知事件後續如何。

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: