【打破界限】邊個話貨櫃唔可以成為潮流? Chanel本季最強大熱包包出爐

Browse By

Chanel 昔日嘅 PVC 包包的熱潮未過,近日又立即推出了一個話題大熱款「貨櫃手袋」,其實佢喺 Pre-Fall 伸已經出現過,而前幾日剛出道嘅木村光希 Koki、小松菜奈都已經帶佢亮相,究竟呢個「貨櫃手袋」有咩咁特別呢? 今年Chanel嘅主題係「過去、現在和未來」,Karl Lagerfeld(老佛爺) 以呢三個時間軸為靈感,帶嚟「即將起航嘅船隊」,Chanel最經典的元素在將會全新呈現。而「貨櫃手袋」係 Karl Lagerfeld 兒時喺港口見到貨櫃搬運時的靈感,在記憶中仲有輕快嘅手風琴音樂、開心登岸嘅水手們,所以佢將手袋設計成了繽紛的顏色,手袋面除了壓了 Chanel 與品牌 Logo,下方還有小小的鐵牌刻著 PARIS-HAMBURG 代表了早秋秀的地點,也是老佛爺的故鄉。

雖然成個袋都係用塑膠作為材料,不過要製作功夫一啲都唔馬虎,全部都係仿照真實貨櫃,支架鎖釦都有齊。當然,售價自然唔平,要價 37 萬 8100 元台幣(約9萬8港幣),而且限量發售,想買都唔容易!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: