GATSBY靚抽推出輕便裝HairGel 網民: 唔使識人都可以帶上飛機

Browse By

有報導指立法會議員馬逢國日前在機場接受安檢時,有職員要求馬逢國棄置物品或將物件寄倉,然卻被他拒絕。據指有人向職員表明自己的議員身分,並要求與機場高層職員對話,最後涉事的200克髮型造型啫喱終獲放行。馬逢國事後承認有攜帶髮型造型啫喱登機,與職員據理力爭期間曾觸及議員身分。事件曝光後惹來公眾不滿,更有網民抽水舉辦「馬逢國髮型設計大賽」,引來不少網民瘋狂惡搞改圖。

事件同樣引起了品牌公關的注意,有髮型造型啫喱品牌今日(25日)在Facebook專頁出帖,為30g輕便裝的髮型定型啫喱作宣傳,「去旅行都想帶支定型啫喱膏gel番個靚頭,但擔心帶住太大支gel唔方便?唔洗怕!」更在文中Hashtag「30g可以帶上飛機」,內容相當耐人尋味。不少網民都留言大讚公關靚抽,「有無100g裝?我無馬生咁多頭髮,同Q太朗差不多,但佢都用200g, 我30g 應該唔夠用」、「唔使識人都可以帶上飛機」,又有人建議「簪花掛紅,大鑼大鼓,叫埋記者去,送100支比佢」。

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: