牛一遇的士拒載 張名雅嬲爆:香港司機態度點解會咁

Browse By

前港姐張名雅(Carat)去年9月與律師男友蔡錦豪(Joe)結婚,3月誕下囝囝Mario,榮升新手媽媽。已為人母的Carat今日踏入30歲,在社交網絡上分享一眾好友為她慶生的照片,又留言感謝「一入到來見到咁多好朋友真係好感動!(我哭得咁勁你地係咪真係會post出來)30歲啦,希望會更好!」最後更加特別點名多謝老公稱一切「在心中」。

不過沒想到發生一個小插曲,令到Carat到掃興!事緣Carat遇到的士司機拒載,而對方態度更不甚友善,「生日是開心的。但的士佢(拒)載唔係第一次遇到。不過由幾時開始香港嘅的士司機點解會咁樣嘅態度,亦繼續堅(持)自己係無錯?我從來都不為小事而煩。為了大眾市民。使命感確實跑來了。為什麼香港的士會拒載?實施係應該交給警方處理與否?我最終報警了,希望有個公平的答覆。 ​​​​」

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: