胡定欣長文吐苦水 原來同陳山聰合照有關?

Browse By


早前胡定欣在IG忍不住吐苦水,批評一些網民留下傷害性言論,「有些事情沒有說明,唔代表真系(係)無感受。當然明白身為公眾人物,做每件事都會受到公開評論,我亦控制唔到評論。但系真的要” 徹底地 “” 每一件事 “嗎?怎樣看得透徹…理解…接受…包容,總會有底線!」她繼指,一些發表傷害性評論的人對她的生活一知半解,「何必要浪費咁多時間去評論同自己無關痛癢而單方面自己一廂情願認為系(係)咁既(嘅)事……不斷傷害人,你們生活愉快嗎?」

定欣突然發文紓發感受,據指源頭是早前她上傳一張陳山聰的合照時,有網民在底下發出的惡意留言所致。話說陳山聰日前生日,一班Crazy Runner幫山聰慶祝,山聰拎住個名牌紙袋同定欣影相,仲留言話:「哎呀老婆感謝妳的生日禮物love u」,定欣又係自己IG留言:「#哎呀老公永遠快樂」。不過留言似乎得「辣㷫」部分網民,有網民不停留言且掀起罵戰,結果引來粉絲連串反擊,「其實人地係咪好女仔呢,好多人有眼見嘅,唔係你講就等於事實架」、「其實呢定欣有好多個優點都好過佢囉好冇」、「唔好係度留言」、「仲細咩哎呀…老婆,咪引人誤會啦」。不過涉事的惡評似乎已經被刪去,只留下反擊者的字句。

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: