謝安琪被網民笑肥醜 張繼聰護妻反撃

Browse By

早前有報道指,謝安琪(Kay)自今年3月誕下女兒張靖後,由於懷孕時不斷進補身材變得圓潤,難以回復以住凹凸有致的身形。報道引來不才網民在底下刻薄留言,取笑Kay身材和樣貌變成「師奶相」,「未整前根本是醜女一名」,又有網民質疑Kay和 張繼聰曾經整容。沒想到張繼聰(Louis)亦都留意到報導,更將相關的刻薄留言截圖上傳到Facebook,撰文反擊。

Louis在文中提及,雖然香港有言論自由,但未必每個人都有尊重別人的修養,似乎是暗指留言者沒有修養。一向以八面玲瓏見稱的Louis,指「我好少放係心更加唔會嬲,不過講我太太,我就講幾句」,然後就開始為妻辯護,表示覺得老婆靚正如「太陽由東邊升起」不需証明,「我感激我太太,暫時放低自己嘅事業,承受懷胎10月之苦,無微不至咁照顧我地嘅小朋友。依種已經唔係靚咁簡單,係為人父母嘅偉大。 仲有,女士們生完BB,最緊要係調理身體,根本唔需要介意身形。到適當嘅時候,先開始運動配合飲食,你慌唔會fit 番?」最後Louis又指,老婆Kay不會變回以前的模樣,而是會比以前更健康、更fit,而對於網民指自己整容,他就不作太多回應,「我笑咗」

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: