【多圖】國際小姐香港代表 名校出身王詠珩超班過港姐?

Browse By

今年的港姐競選惹來一片噓聲,有網民戥仙氣十足的伍樂怡三甲不入好唔抵,又笑冠軍雷莊𠒇哨牙,似泰國、菲律賓小姐多啲,加上雷莊𠒇太過愛為自己發聲,態度似乎唔夠謙卑,一律引來唔少網民Dislike佢,網民甚至要求港姐改名「TVB小姐」。

澳門代表麥嘉欣(Sofia Paiva)

跳出TVB放眼國際,「2017國際小姐」在7月時已有結果,網民激讚中葡混血兒的澳門代表麥嘉欣(Sofia Paiva)靚到暈,其實香港同樣有代表,兩位佳麗11月將齊齊去東京競選國際小姐,現已積極進行特訓。

王詠珩同澳門代表麥嘉欣(右)11月將齊齊去東京競選國際小姐。

國際小姐香港代表V.S.港姐冠軍雷莊𠒇,睇你會點揀。連日來大家都已經對雷莊𠒇有一定認識,至於「香港代表」就是現年23歲,身高5呎8吋半的王詠珩(Wing),在比賽中擊敗14名對手成為代表。Wing在一年前於英國大學的傳理學系畢業 ,身形高佻的她回流後全職做Model,為唔少大牌子拍過廣告,並同TVB藝人江嘉敏份屬好友。Wing同澳門代表麥嘉欣一樣名花有主,Wing的男友是位金融才俊,她亦不時在社交平台放閃,小情侶相當恩愛。

Wing同TVB藝人江嘉敏份屬好友

不過阿Wing已經名花有主

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: