MK仔中出即飛 前女友懷孕不願負責

Browse By

成世人流流長總會愛上幾個人渣

啱,呢度有一個。
有女事主發現自己懷了前男友的骨肉,將驗孕棒的照片傳給前男友,問他該怎麼解決。前男友不願出主意,只是不斷叫女事主說出她的想法,他或會配合。還說:「唔好諗住又想綁住我。我最憎…如果你想生,每個月比返錢你養。但一齊返就一定唔會。」後來更問她:「你會唔會落咗佢?講真我自己都未搞得掂,仲話生?」一副事不關己的態度。但當女事主問如果墮胎是否由他付錢,男事主隔了半天都沒有回覆。女事主就指自己不會去墮胎,畢竟那是一個小生命。又問前男友可否每月給$5000作贍養費,男方即刻爆發:「咁我點同我條女交代?點解係都要拖住我」女方即說:「咩嘢叫我拖住你?我想有咗?咁即係你唔想負責,講就得,落仔你唔會傷,我會」男方說:「你想要錢咋?得啦你生咗我每個月比錢你。」

男方毫無同情心,覺得自己肯付錢給女方墮胎或作生活費已經是人至義盡。「咩叫賤男?我有話唔俾錢你咩?」,又說女方為了博同情把他倆的事告訴身邊人云云。

女方最後的對話指不會拿男方任何金錢,着他小心因果報應。

rwu2N7mO

aoKXmjEZ (1)


kgoWrD2J
mm5eqaNR

GhUuogjz (1)

E4w1ob0I男方的照片
fWhsZuUz

 

大部分網民都認為男方正人渣,是MK仔,中出即飛。付出了精子又不認帳,孩子有份卻不想負責。不過都有網民認為雙方都有責任,女事主亦隨便,沒有好好保護自己,亦不懂得帶眼識人,懷孕是雙方責任。更有網民指是政府的責任,因為政府一直沒有積極推動性教育,導致年青人性知識貧乏,亦對避孕方法不夠了解所致。


2 thoughts on “MK仔中出即飛 前女友懷孕不願負責”

  1. tracy choi says:

    我想講我最近都發生過類似事件,其實事主你已經好好彩,起碼你仲聯絡到佢個人,即使佢最終都唔負責任,但都叫做有比吓feedback你。
    我嗰位人間少有嘅“好好先生”係完全同我隔絕哂,連電話都cut埋,fb blacklist呢啲指定動作當然做足啦!我同佢係本來係同事,但我最近被公司炒咗,冇耐佢搵佢家姐同我講分手,我試過返公司搵佢嘈,要佢本人同我交待清楚,結果佢報警,事後我先發現自己有咗,搵同事通知佢佢話唔會理,我將証實我懷孕嘅醫生信inbox佢家姐,幾日後同樣blacklist我,幾週後我決定墮胎,我叫侄女去通知佢,唔出錢都算,只望佢响手術當日抽幾個鐘,同我一齊送BB最後一程,結果佢冇出現,我自己一個人完成哂成件事,我都好想睇開啲,因為我係第三者,佢係有婦之夫,全世界都話係我去破壞人哋家庭幸福,我認,我的確係做錯了,對於佢嘅妻兒,我感到萬分歉疚,如果佢太太搵上門鬧我打我,我都唔會還手,我絕對會為自己錯負責任,但我冇迫過呢個男人同我開始,事前我更多次提醒佢要諗清楚,我們的開始或會令佢演變成家破人亡,其實佢已好幸福,做人應知足常樂,我唔理男人係咪用下身諗嘢,始終係佢自己揀嘅,揀得就要負責任,佢對佢嘅家庭當然有,但難道對我就可以冇嗎?如果冇搞出人命我都仲可以接受,但當我手術後想飲啖水都要自已趷起身斟,出院要落地下交錢攞收據,先可以返上病房辦出院手續時,我對此男人嘅憎恨程度即時火速升級,我問人借錢再加埋自己嘅積蓄,先湊到兩萬四蚊嘅手術費,即使係我衰我賤我去破壞人哋家庭,但個BB都唔可能憑我個人能力搞出嚟,佢唔可能完全置身事外,朋友們都勸我算數,當買個教訓,佢會有報應的,放過佢等於放過自己,我知我明,但呢啖氣確實好難吞,我等唔切佢受報應,但我又可以點吖。我留言希望事主你知道你未係最慘,而比佢更賤嘅男人亦大有人在,放心啦,人在做,天在看,我深信佢嘅子子孫孫將會遭受到我們今天所遭受的,你一定要堅強啲,放長雙眼啦!💪

  2. joe says:

    其實女方太蠢
    做婚前性行為已經唔好
    即使做,最少要識左佢一半的friends,同埋有埋佢父母親戚家長的contact
    之後即使懷孕,你可以將懷孕信息傳晒佢d friend和父母親戚,男方基本上唔會有下台階。

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: