黃建東反串做高潮Threesome 孖3000呎林作拍片放笑彈

Browse By

黃建東的造型與Seasun非常相似

憑惡搞《PPAP》上位的無綫藝人黃建東近日又有新攪作,今次反串做「有樓有高潮」的Seasun,更找來前大狀/補習天王/想入娛樂圈的林作,借用他麥當勞道3000呎大宅拍片。

片中黃建東飾演名為Threesome的「高潮女」,一聽到「3」字就有高潮。更用「住A座、上圍A級以及A字膊」暗串林作舊愛麥明詩的「10A」標籤。黃建東為此特地擠出 5吋事業線、著魚網黑絲和黐了假下巴,外型與Seasun十分相似。他謂:「早前在晩宴認識了林作好傾得埋,大家想一齊合作拍片。我第一個構想就是想改變他的髮型和形象,剛巧最近《有樓萬事足》的高潮女 Seasun熱爆,而她又講過有2000呎屋才有高潮,剛巧林作又有3000呎大宅,所以度了一個『高潮東遇上3000呎林作』的故事。」

黃建東嘗試為林作set頭,但發覺他的頭髮太厚太難搞,所以最後交由髮型師負責

今次阿東特地帶備私伙衫、飾物和髮型用品為林作大改造:「我想佢着得 rock啲,所以我去佢衣櫃度睇下佢有啲乜嘢唔同嘅衫,結果裏面清一色西裝和紳士外套,所以我要帶自己的皮褸和飾物。最初我嘗試幫佢 set頭,但係佢嘅頭髮實在太厚太難搞,所以最後交俾髮型師負責。最後我為林作打造了一個韓星造型,仲化了個煙燻眼妝。」

林作謂十分喜歡新形象,還說一直很留意黃建東的作品:「我覺得佢好似港版波叔 (Sachs Baron Cohen),好有幽默感和創意,不停度橋又約我出嚟詳談,非常有心機和熱誠,所以無論他想怎樣做我都願意配合。由早拍到晚上我人都散,但阿東仍然精力充沛不停調整拍攝,非常犀利。」

今次阿東對林作表現大為滿意,覺得他非常專業和有耐性,而且很感激他願意借出豪宅拍攝,以及他和林媽媽的熱情招待,我們拍最後一場整蛋糕整到成個廚房污糟晒都毫無投訴,非常感動。

1

2

3

4

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: