「有樓有高潮」《有樓萬事足》22歲港女同趙世曾關係密切

Browse By

一句「無樓唔好白撞」成功令節目引起話題

由TVB金牌編導岑應打造的話題節目《有樓萬事足》下星期一晚(2月20日)才開播,不過日前播出的預告已經率先引起網民熱烈討論。

當中最具話題性的莫過於22歲於珠寶公司任職公關的Seasun,預告中她一臉認真講過:

唔太大,唔太細嘅話,二千零呎都差唔多啦。

如果無樓嘅話…唔好白撞啦。

星期三她出席節目宣傳活動時,更被主持蔡康年踢爆曾在節目中談到:

有樓有高潮

Seasun解釋有一個安穩的地方,便更容易有高潮。蔡康年質疑:「你唔係有返過教會咩?」Seasun謂:「呢樣係肉體上嘅需要啫。」

2013年19歲的鄧寶怡以原名Givanna參加選美

其實今年22歲的Seasun原名鄧寶怡Giovanna Tang,高中畢業。2013年分別參加「中華文化小姐全球大賽」及「國際旅遊小姐」選美比賽。19歲的她因為參加比賽結識贊助商趙世曾,更得其賞識獲委任為該活動公關,退選後成為趙女友,隨後更搬入趙世曾豪宅與他同居。

2013年「中華文化小姐全球大賽」,Givanna(左四)由參選人變為公關,合照時站在趙世曾身旁。

2014年4月,躍升為趙世曾女友的Givanna出席置地廣場的私人晚宴

2014年4月又一同出席Dior高級訂製服發布會。

2014年4月Givanna與趙世曾到ZARA shopping

2014年6月二人又到圓方看電影

2014年10月1日,二人結伴出席音樂劇MAMMA MIA首映

星期三(15日),Seasun接受財經雜誌訪問,解釋道:「買樓係表達愛意嘅手法」、「結婚一定有財產分配,有樓較容易你中有我,我中有你」、「如果佢無時間陪我嘅,佢咪用第二樣嘢,或者第二個方法去代替呢樣嘢」。主持陳承龍一心想提供機會予Seasun平反,不過她堅稱2000呎的要求非常貼地,不過就承認剪輯技巧的確加強了節目效果。主持又轉而詢問地方寬敞是否更容易有高潮,她就承認:「係喎,有機會,間屋大啲。」但未有多作解釋。主持於訪問過程中顯得非常無奈,後期更轉而講股票收尾。

One thought on “「有樓有高潮」《有樓萬事足》22歲港女同趙世曾關係密切”

  1. Naturism says:

    我唔信無樓就無高潮

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: