葉劉活動上眼濕濕 「唔通話我對香港社會無擔當?」

Browse By

特首梁振英今早開行政會議前,讚揚前政務司司長林鄭月娥「有擔當」,估唔到呢句說話竟令同樣宣佈參選特首的葉劉淑儀,於活動上表現激動。

宣佈將參選特首選舉的葉劉淑儀會見傳媒介紹競選團隊

葉劉淑儀下午出席活動時,她回應特首梁振英讚林鄭「有擔當」時表現激動,一度哽咽,「我唔評論人哋,但各位都知道我係有擔當,例如我處理23條(基本法第23條)我係有處理唔好嘅地方,我多次道歉亦都問咗責,我係問咗責,自動離開政府無厚顏戀棧權位…各位都知道我由低做起,出錢出力出心,唔通可以話我對香港社會無擔當?」,期間她更雙眼通紅,被問到為何突然感觸,葉劉淑儀指應由社會評價她有否擔當,又指沒有人勸退她,她亦不會接受被勸退。

葉劉淑儀突然表現激動

眼濕燙又一度哽咽,話:「我有擔當」

(哭,哭)

葉劉淑儀於上年6月20日,於電台節目上昨聲淚俱下談政改被否決

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: