衝擊視覺極限 黎耀祥毛舜筠109歲之吻

Browse By

kiss3

毛姐和祥仔這場吻戲令不少網民感受到強烈的視覺衝擊(TVB截圖)

大台近年啲劇愈嚟愈重口味,除咗強姦戲、亂倫戲之外,今次就玩109歲的「人瑞之吻」,再度成為城中熱話。

星期一晚(14日)第161集的《愛.回家之八時入席》中,52歲飾演電視台監製的黎耀祥,以及57歲飾演飲食節目主持的毛舜筠的感情線已經進入直路。劇情講述毛舜筠逕自前往黎耀祥家,追問對方擅自取消休假一事,雙方為此爭拗不休。黎耀祥展示辛苦搜羅回來的電影光碟,毛舜筠才驚覺二人早已結緣。二人深情對望,黎耀祥突然情不自禁「壁咚」毛舜筠,關起房門。57歲的毛姐面上迅間泛起少女含羞答答的表情,然後52歲的黎決斷地(借位)吻下毛的小嘴……完成TVB史上男女主角年紀加埋最大的一場吻戲。

原來祥仔和毛姐已經並非第一次拍吻戲,二人早於《畢打自己人》和《天天天晴》中已經有「蜻蜓點水式」的吻戲。雖然無今次的「壁咚」般衝擊視覺,不過兩次吻戲都顯然絕非借位。

網民留言:

  • 痴線架我都覺囉 好老土 真係頂唔順 睇到送CD果到我就mute左 [sosad]
    估唔到之後仲會鍚
  • 加埋過百歲仲互flirt,真係好嘔心
  • 叫單身既高登仔情何以堪
  • 好辛苦,好似逼我睇老豆老母親熱咁
  • 放開個阿婆
  • 幾時有修哥同羅蘭互FLIRT

不少看罷都大呼救命,指二人年紀加起來都已經過百歲,表示看的時候好辛苦「好似逼我睇老豆老母親熱咁」。又有網民譏「幾時有修哥同羅蘭互FLIRT」。不過都有人撐毛姐,指57歲的女人來說她算保養得很好。

off4

《畢打自己人》亦有吻戲(TVB截圖)

kisskiss

二人在《天天天情》中有蜻蜓點水式吻戲(圖片:TVB劇照)

t8q0ha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: